perjantai 8. toukokuuta 2015

Friday I'm In Love

Käytiin tuossa pari viikkoa sitten Jessen ja Jessen veljen kanssa Hot Rod & Rock Showssa Pirkkahallilla. Autot oli hienoja, mutta keskityin taas enemmän katselemaan messuihmisiä. Todella monet naiset olivat laittautuneet ihan kunnolla ja sain imeä heistä inspiraatiota. 

                                                       
Päivän asuna toimi Lindexiltä ostettu tunika. Messuilta ostin tällä kertaa vain kolme hihamerkkiä nahkatakkiini. 
Illalla oli tarkoitus mennä virallisille jatkoille Pakkahuoneelle, mutta päätettiinkin puolimatkassa että mennään Roosteriin. Ennen Roosteriin menoa vietiin lukko rakkauden sillalle. Lukon teetin Jesselle vuosipäivälahjaksi jo helmikuussa, mutta odotettiin sopivaa hetkeä viedä lukko sillalle. 
       Ja sitten!Jaan teidän kanssa yhden erittäin hyvistä ja helpoista ruuista, jota tuleekin tehtyä aika usein. Eli pilkon kesäkurpitsaa, porkkanoita, paprikaa, munakoisoa ja punasipulia uunivuokaan. Kaveriksi vähän kikherneitä ja kaurakerma, sekä oliiviöljyä. Yleensä lisään joukkoon myös vegaanisen makkaran tms pilkottuna, mutta tällä kertaa laitoin valmiiksi maustetun tofupalasen.

Munakoiso kannattaa itkettää ennen pilkkomista niin ei maistu karvaalle. Itkettäminen tarkoittaa sitä, että munakoiso siivutetaan ja päälle ripotellaan suolaa, joka tuo nesteen pintaan. Munakoiso saa muhia suolassa noin puolisen tuntia ja sitten ylimääräinen neste ja suola pyyhitään pois. Itse olen havainnut parhaaksi tavaksi poistaa suola ihan vain huuhtaisemalla munakoison siivuja vedellä. 
Paistoaika on noin 45 min 175 C tai vastaavasti 30 min 200 C. Aika on viitteellinen, kasvikset ovat valmiita kun ne ovat pehmenneet tarpeeksi omaan makuun. 
Kasvisten kanssa parhaiten maistuu kuskus ja kun vielä lisää vähän oliiviöljyä valmiiseen ruokaan niin ah. 


Ihanaa kun kesä tulee. Sain viimein käyttööni pyörän, joten sillä säästää sen 30 € kuussa kun ei tarvitse kulkea bussilla. Ulkona tuoksuu hyvälle kun luonto alkaa heräilemään talven jälkeen. Asuntokin alkaa näyttää kodille ja saatiin tänään netti toimimaan. 

Loppuun vielä taannoinen työkkärissäkäyntiasu.
     


- Ghoulina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti