lauantai 16. tammikuuta 2016

Let's bake!

Tänään tein aivan taivaallista kakkua ja mikä parasta, se on todella helppo tehdä.

Näytän ihan kunnon emännälle :D 
Ja mä vihaan sitä kun Jesse sanoo mua joskus emännäksi, tulee ihan sellainen Justiina-fiilis. 
Vielä parempi ois ollut kun olisi kaulin kädessä, mutta meillä ei ole kaulinta. 
Ohje on alunperin amerikkalainen, joten ohjeen mittayksiköt tuottavat hieman harmaita hiuksia. Amerikassa käytettävä cup (= kuppi) on noin 2,37 dl , mutta yleensä olen itse tehnyt niin, että käytän mitta-astiana aivan normaalia 2, 5 dl:n juomamukia ja silmämääräisesti sitten katsonut jos ohjeessa on esim, 2/3 cup tms. Ja muutenkin olen aika suurpiirteinen leipoja, ei haittaa jos esim keksejä onkin 200 grammaa, eikä just 198 grammaa. Ei siihen kuitenkaan kukaan kuole. :)

Ainekset:

Oreo crust
7 oz(= 198 grammaa) Oreo keksejä 
1/4 cup vegaanista voita sulatettuna

Peanut butter mousse filling
3/4 cup maapähkinävoita
1/4 cup vegaanista voita
1/2 cup sokeria
1/2 cup kookoskermaa
1 teelusikka vanilja- aromia


Peanut butter chocolate ganache
1 ruokalusikka maapähkinävoita
4 oz (=113 grammaa) vegaanista tummaa suklaata
1/3 cup kookoskermaa
1 ruokalusikka maapähkinäöljyä (itse korvasin tämän rypsiöljyllä)

suolapähkinöitä koristeeksi
pakastimen kestävä vuoka

1. Oreo crust tehdään sekoittamalla tehosekoittimessa keksit, kunnes ne ovat murusina. Lisää sulatettu voi ja sekoita uudestaan, kunnes seos on tasaista. Levitä seos vuoan pohjalle tasaisesti ja laita pakkaseen 10 minuutiksi.
2. Peanut butter mousse filling tehdään sekoittamalla kaikki aineet kulhossa ja sitten pyöräytetään vähän tehosekoittimella kunnes seos on ihanan kevyttä ja ilmavaa. Kaada seos keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita astia siten pakkaseen tunniksi.
3. Valmista Peanut butter chocolate ganache ennen kuin otat vuoan pakkasesta! Pilko tummasuklaa ja laita astiaan maapähkinävoin kanssa. Kuumenna kookoskerma kattilassa, kunnes se poreilee. Kaada lämmin kookoskerma suklaan ja maapähkinävoin päälle ja sekoita. Lisää maapähkinäöljy ja sekoita kunnes seos on tasainen. Kaada valmis seos vuokaan täytteen päälle ja tasoita. Ripottele päälle suolapähkinöitä. 
4. Laita valmis kakku vielä tunniksi jääkaappiin. 

Alkuperäinen resepti on täältä 



Hyvää yötä <3

- Ghoulina

2 kommenttia:

  1. Olihan kerrassaan loistavaa kakkua..!!!
    Kyllä mun "emäntä" osaa, T: Rakkaudella Jesse.

    VastaaPoista