lauantai 30. tammikuuta 2016

Who is this irresistible creature who has an insatiable love for the dead?


Käytiin eilen Jessen kanssa keskustassa asioilla. Ostin viimeviikolla alennuksesta 2,50€ raitateepaidan ja muokkasin sitä hieman omaan makuuni sopivammaksi. Ylijääneestä kankaasta tein rusetin, jonka lisäsin mustaan pantaan. Hyvin näkyy vaatteet kun on mustaa mustan päällä ja valkoinen tausta :D No, kuvan tarkoitus oli esitellä tämä Hell Bunnyn kassi, jonka Jesse löysi kirpparilta 4 eurolla.Tein eilen todella hyvää salaattia! Ikean kasvispyöryköitä ja makaroonia sekä perus paprika, salaatti, kurkku, tomaatti, maissi- setti. Lisäksi vähän BBQ- kastiketta ja valkosipulikastiketta. Jälkkäriksi Oatlyn mansikkajäätelöä murskatuilla Oreoilla. 


Parasta lenkkimusiikkia<3Jos eläinoikeusasiat eivät kiinnosta, kannattaa suosiolla skipata seuraava teksti.

Mua on mietityttänyt viimeaikoina sellainen ilmiö, kuin eläimiin kohdistuva väkivalta elokuvissa ja siitä riittämätön varoittaminen. Useimpiin elokuviin vaaditaan nykyään merkintä ikärajasta sekä merkintä, jos elokuva sisältää seksiä, väkivaltaa, päihteiden käyttöä sekä ahdistavia tilanteita. 
Entä katsojan varoittaminen siitä, että elokuva sisältää eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa? Tiedän ettei nykyteknologia vaadi useiden viattomien eläimien uhraamista, että saadaan hyvä otos. Mutta silti, aidontuntuinen hetki kun metalliteräinen peitsi syöksyy hevosen rintaan ja hän kaatuu kuolleena maahan voi ahdistaa sellaisia, jotka eivät halua nähdä eläinten kärsimystä. 
Elokuvan on tarkoitus viihdyttää, olla hupia ja kivaa ajanvietettä ja se ihana hetki päivästä, kun saa viimeinkin laittaa aivot narikkaan eikä tarvitse murehtia maailman menoa. 
Ihmiset kokevat asiat eri tavalla. Itselläni voi jäädä hyvinkin tiukasti pyörimään verkkokalvoille pelkkä parinkin sekunnin pätkä, jossa eläimelle käy huonosti. Ja kohtaus, jossa on eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa tuo mieleen eläinten kaltoinkohtelun tosielämässä. Murehdin hieman liikaakin eläinten hyvinvointia ja tiedän, ettei kaikkia voi auttaa. Mutta haluaisin mielelläni katsoa elokuvia, joissa hauska kohtaus ei perustu siihen, että hirven pää räjähtää autoon. 
Jos nykyisessä paapomisyhteiskunnassa tunnetaan tarvetta varoittaa katselijaa elokuvan mahdollisista seksikohtauksista, niin miksei sitten tunneta tarvetta varoittaa puolustuskyvyttömän eläimen satuttamisesta?
Seksi on kuitenkin yksi luonnollisimmista asioista, riippuen tietenkin miten se elokuvassa näytetään. Mutta useimmiten seksissä ei ole kyse toisen kipua tuntevan elollisen olennon satuttamisesta, ellei ole kyse jostain S&M- jutuista tms.
Kun Taru Sormusten Herrasta- trilogian osa Kaksi Tornia tuli elokuviin, tuli kauhea haloo siitä, että elokuva sisältää paljon yksilöön kohdistuvaa väkivaltaa. Tämä yksilö oli Klonkku, joskus hobitti, nykyään jotain aivan muuta. Omistaa kuitenkin vielä kädet, jalat, hampaat ja suun, jolla kommunikoida ihmisten kanssa. Siis puolustuskyvyllinen olento, ja ennen kaikkea (mikä tuntuu olevan kriteeri siihen käsitykseen ettei eläimillä ole tunteita tai he eivät tunne kipua) puhekykyinen olento. Milloin on tullut vastaavanlainen haloo siitä, että kiinni köytettyä eläintä potkitaan ja heitellään ympäriinsä?
Varoitusmerkit ja ikärajat helpottavat esimerkiksi vanhempia, heidän valvoessaan mitä lapset katsovat telkkarista ja riippuen elokuvasta ja katsojan iästä, seksi ei ole lasten katsottavaa. Tekstini käsittelee lähinnä aikuisille suunnattuja elokuvia ja olisi kiva jos väkivalta- merkin lisäksi olisi jokin merkki, mikä varoittaa eläimeen kohdistuvasta väkivallasta. Lähes kaikissa elokuvissa on nykyään jonkin tasoista väkivaltaa, mutta useimmiten kyse on kahdesta toistensa kanssa tasavertaisesta yksilöstä jotka tappelee keskenään. Luonto-ohjelmat ovat asia erikseen, sillä niissä kuvataan luonnon normaalia kiertokulkua. En itse katsokaan kyseisiä ohjelmia, koska aina niissä joku syödään. 

Koska ilmeisesti se, etten syö lihaa saa jotkut lihansyöjät raivonpartaalle ja hyökkäysmoodin päälle haluan korostaa että tämä teksti on vain minun oma mielipiteeni asiasta jota olen pohtinut jo jonkin aikaa. En halua moralisoida ketään, enkä pidä itseäni "parempana ihmisenä" valintani takia, enkä yritä käännyttää ketään. Olen valinnut olla vegaani siksi, että rakastan eläimiä ja mulle tulee vegaaniruokavaliosta hyvä olo.

- Ghoulina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti